Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Olcsó Land Rover Range Rover Sport vizsgálat VIII. kerület autókereskedőnél

2019.08.27

Olcsó Land Rover Range Rover Sport vizsgálat VIII. kerület autókereskedőnél

Használt kocsi vizsgálat a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan kifizetett járműve nem állna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Örülne neki, ha egy tapasztalt szakértő átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri az árát a kinézett autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem tudja pótolni a takargatott műszaki hiányosságok felderítésében hozzáértő szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több kocsi átvizsgálását lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi szokásos típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen lehetséges ráfordítások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés VIII. kerület

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert tekerte a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra tekerést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra manipulálása, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő már így vásárolta meg az autót. A külföldről behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel olvassuk ki a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elhanyagolása. Az autók karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó törve volt, és szervizelni kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket érdemes ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elfogadható lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget okozhat gumimérettől függően, kiváltképpen akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is alapvetően hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen tárgyilagos tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

A következő felsorolás nem teljes, csak a tipikus munkafázisokat demonstrálja.

 • Külső felmérés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
 • Belső vizsgálat: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, alváz vizsgálata.
 • Motor átnézése: olajfolyás, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor menetpróba.

Az ellenőrzés után a szükséges részletekbe menő beszámoló a megállapított gondokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Akár hétvégi Skoda állapotfelmérés VIII. kerület és komputeres autódiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával VIII. kerület környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 interfésszel ellátott járművek vizsgálatát tudjuk elvégezni! A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról: használtautó állapotfelmérése VIII. kerület

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen VIII. kerület régiójában?

Az autó átfogó állapotának auditálása VIII. kerület övezetében

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak átnézése. Autó szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. műszeres fékhatás mérés VIII. kerület A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg az autó fenntartásának ráfordítását, de feltétlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából. Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű ellenőrzés díja VIII. kerület

Az autó ellenőrzésének költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás VIII. kerület

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a kinézett autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

Valamennyi műszaki probléma megállapítható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés alatt. üzemanyagadagoló diagnosztika VIII. kerület

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Mivel a motor a gépkocsi legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen tanácsos végrehajtani! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk. Próbamenettel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a kocsi különféle komponensei felől
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor hangja
 • A váltó megfelelő működése
 • A kuplung elhasználtsága

autó ellenőrzése külföldi út előtt VIII. kerület

Rendszerint a következő típusok átnézését végezzük el:

 • Hétvégi Alfa Romeo 75 átnézés utazás előtt VIII. kerület
 • Mindenre kiterjedő Audi 90 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi BMW 5 műszeres vizsgálata
 • Megbízható Citroen Jumper műszeres vizsgálata
 • Olcsó Chrysler Grand Voyager használt autó állapotfelmérés VIII. kerület
 • Műszeres Dacia Logan felkészítés műszaki vizsgára VIII. kerület
 • Használt Daewoo Nubira helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Ford Focus átnézés utazás előtt VIII. kerület
 • Szakértő Daihatsu Cuore használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Dodge Nitro autóvizsgálat helyszínen VIII. kerület
 • Olcsó Fiat 2300 előzetes műszaki átvizsgálása VIII. kerület
 • Műszeres Ford Mondeo autóvizsgálat helyszínen VIII. kerület
 • Megbízható Honda VIII. kerület helyszíni autó állapotfelmérés VIII. kerület
 • Hétvégi Hyundai I20 műszeres vizsgálata
 • Szakértő Jaguar E-Type helyszíni állapotfelmérés VIII. kerület
 • Használt Jeep Commander használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Kia Cerato felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Lada Priora műszeres vizsgálata VIII. kerület
 • Megbízható Lancia Musa átvizsgálás külföldi út előtt VIII. kerület
 • Műszeres Land Rover Range Rover Evoque helyszíni autó állapotfelmérés VIII. kerület
 • Műszeres Lexus ES autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Lincoln MKX átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Maserati Quattroporte átnézés utazás előtt
 • Szakértő Mazda E-sorozat autóvizsgálat helyszínen VIII. kerület
 • Mindenre kiterjedő Mercedes A osztály használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Mitsubishi Eclipse helyszíni autó állapotfelmérés VIII. kerület
 • Olcsó Nissan Primera autóvizsgálat helyszínen VIII. kerület
 • Megbízható Opel Calibra felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Peugeot 208 autó állapotfelmérés vásárlás előtt VIII. kerület
 • Olcsó Pontiac Catalina helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Porsche Cayman helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Renault wind műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Rolls-Royce Silver Spur előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Rover Metro használt autó állapotfelmérés
 • Használt Saab 96 autó értékbecslés VIII. kerület
 • Helyszíni Seat Arosa átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Skoda Rapid műszeres vizsgálata VIII. kerület
 • Olcsó Smart Crossblade átnézés utazás előtt VIII. kerület
 • Hétvégi Ssangyong Tivoli műszeres vizsgálata VIII. kerület
 • Megbízható Subaru Levorg autóvizsgálat helyszínen VIII. kerület
 • Mindenre kiterjedő Suzuki Wagon R+ műszeres vizsgálata VIII. kerület
 • Használt Tesla Model X helyszíni állapotfelmérés VIII. kerület
 • Hétvégi Toyota FJ Cruiser átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Volkswagen Caddy helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Volvo XC40 helyszíni állapotfelmérés VIII. kerület
 • Műszeres Wartburg 353 átnézés utazás előtt

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével VIII. kerület vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi átnézés VIII. kerület övezetében, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.