Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hétvégi Toyota jármű állapotfelmérés XVI. kerület kiszállással

2019.09.25

Hétvégi Toyota jármű állapotfelmérés XVI. kerület kiszállással

Használt kocsi átvizsgálás XVI. kerület azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt járműve nem állna néhány hét múlva már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy sokat látott szerelő átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni a nem nyilvánvaló hibák felderítésében jártas szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több jármű átnézését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit később megbánna.
 • Ismertetjük a jármű szokásos alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető ráfordítások adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés XVI. kerület

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy tekerte a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra tekerést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha a km óra tekerése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ilyen állapotban hozta be az autót. A más országból behozott használt járművek átnézésekor műszerrel olvassuk ki a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elmulasztása. A kocsik karosszériáján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket javasolt ellenőrizni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell a gumikat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, de a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett autó. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyetlen objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű állításoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Jobb megelőzni a problémát, vagy ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk az életben, hogy észszerű várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem kimerítő, mindössze a jellemző munkafázisokat mutatja be.

 • Külső autó állapotellenőrzés: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső felmérés: ülések, műszerfal
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, alváz átnézése.
 • Motor átnézése: hosszbordásszíj, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után részletes tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Műszeres autóvizsgálat helyszínen XVI. kerület és OBD műszerrel végzett autódiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével XVI. kerület vonzáskörzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező járművek átnézését tudjuk vállalni! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen XVI. kerület

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés XVI. kerület környékén?

Az autó átfogó állapotának auditálása XVI. kerület környékén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével felfedhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése. A jármű ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. számítógépes motordiagnosztika XVI. kerület A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg az autó fenntartásának költségeit, viszont feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében. A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi állapotfelmérés költsége XVI. kerület

A gépkocsi állapotfelmérésének költsége azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az ellenőrzés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni. használt autó állapotfelmérés ár XVI. kerület

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen részletezett elemzést kell kiállítanunk a jelölt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi gond észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata alatt. fékhatás vizsgálat XVI. kerület

Milyen berendezéseket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb komponense, ezt a vizsgálatot okvetlenül érdemes megcsinálni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni? A tesztút olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk. Tesztúttal kimutatható, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás a kocsi különféle részeiből
 • Az autó úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló státusza

autó felkészítése műszaki vizsgára XVI. kerület Többek között az alábbi típusok felülvizsgálatát hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Szakértő Alfa Romeo 146 helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Audi A8 helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható BMW 220 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Citroen C2 használt autó állapotfelmérés XVI. kerület
 • Helyszíni Chrysler 300 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Dacia Logan felkészítés műszaki vizsgára XVI. kerület
 • Használt Daewoo Lanos használt autó állapotfelmérés XVI. kerület
 • Hétvégi Ford Galaxy gépjármű állapotfelmérés XVI. kerület
 • Műszeres Daihatsu Cuore átnézés utazás előtt XVI. kerület
 • Olcsó Dodge Stratus autóvizsgálat helyszínen XVI. kerület
 • Hétvégi Fiat Panda helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Ford Orion műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Honda Integra autóvizsgálat helyszínen XVI. kerület
 • Helyszíni Hyundai Coupe helyszíni autó állapotfelmérés XVI. kerület
 • Megbízható Jaguar E-Type helyszíni autó állapotfelmérés XVI. kerület
 • Helyszíni Jeep Cherokee autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Kia Carens átnézés utazás előtt
 • Használt Lada Nova autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Lancia Ypsilon használtautó átvizsgálás helyszínen XVI. kerület
 • Helyszíni Land Rover Freelander helyszíni autó állapotfelmérés XVI. kerület
 • Olcsó Lexus CT helyszíni autó állapotfelmérés XVI. kerület
 • Műszeres Lincoln Aviator autó értékbecslés XVI. kerület
 • Használt Maserati Coupe műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Mazda 929 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Mercedes G osztály átnézés utazás előtt
 • Megbízható Mitsubishi Pajero helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Nissan Maxima átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Opel Ampera átvizsgálás külföldi út előtt XVI. kerület
 • Használt Peugeot 407 felkészítés műszaki vizsgára XVI. kerület
 • Alapos Pontiac Catalina előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Porsche Panamera autó értékbecslés
 • Szakértő Renault R14 helyszíni állapotfelmérés XVI. kerület
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Rover 600 felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Saab 9000 használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Seat Altea használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Skoda Citigo átvizsgálás külföldi út előtt XVI. kerület
 • Megbízható Smart Fortwo Pulse helyszíni állapotfelmérés XVI. kerület
 • Műszeres Ssangyong Musso helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Subaru Justy átnézés utazás előtt
 • Olcsó Suzuki Swift átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Tesla Roadster műszeres vizsgálata
 • Olcsó Toyota Tacoma autó értékbecslés XVI. kerület
 • Hétvégi Volkswagen T-Cross felkészítés műszaki vizsgára XVI. kerület
 • Használt Volvo V70 autó értékbecslés
 • Olcsó Wartburg 353 előzetes műszaki átvizsgálása

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével XVI. kerület vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt kocsi átvizsgálás XVI. kerület vonzáskörzetében, ellenőrzés a helyszínen +36 70 352 1562.