Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hétvégi Nissan NP300 autó átvizsgálás X. kerület autópiacon

2019.09.11

Hétvégi Nissan NP300 autó átvizsgálás X. kerület autópiacon

Használt autó átnézés kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan kifizetett autója nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy tapasztalt szerelő átnézné a kinézett autót?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy az ismerős nem tudja pótolni az elrejteni kívánt problémák felderítésében sokat látott szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több autó átnézését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan autót vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Elmondjuk a kocsi tipikus problémáit, és listázzuk, hogy milyen elképzelhető ráfordítások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés X. kerület

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy manipulálta a km órát. A külföldről behozott használt autók esetén a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, ugyanis ha a km óra pörgetése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ezzel a hibával vette meg a kocsit. A külföldről behozott használt gépkocsik átnézésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A gépkocsik kasztniján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy az autó törve volt, és javítani kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket javasolt vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még kielégítő lenne, viszont a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet gumimérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Különbség van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli pártatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, de ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy észszerű várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi lista nem teljeskörű, csak a főbb lépéseket ismerteti.

 • Külső felmérés: pl. karosszéria, esetleges törések állapota
 • Belső ellenőrzés: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, alváz ellenőrzése.
 • Motor felmérése: hosszbordásszíj, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után részletes beszámoló a megállapított hibaforrásokról, a kocsi állapotának magyarázata.

Akár hétvégi helyszíni autó állapotfelmérés X. kerület és műszeres autódiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével X. kerület vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt autók átnézését tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról: használt kocsi átnézése X. kerület

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen X. kerület övezetében?

Az autó általános állapotának auditálása X. kerület övezetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felfedhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése. Autó szemrevételezése belülről: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. műszeres fékhatás mérés X. kerület A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a kocsi működtetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk az autóvétel tekintetében. Az autó műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó állapotfelmérés ára X. kerület

A gépkocsi ellenőrzésének díja attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. A vizsgálat összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. használt autó állapotfelmérés ár X. kerület

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Mindegyik hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama alatt. autó gyújtásdiagnosztika X. kerület

Milyen eszközöket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést okvetlenül tanácsos elvégezni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni? A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk. Tesztúttal észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás az autó különböző részeiből
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló kopása

autó állapotfelmérése X. kerület Leggyakrabban a következő típusok ellenőrzését szoktuk elvégezni:

 • Műszeres Alfa Romeo 156 autóvizsgálat helyszínen
 • Használt Audi 90 átvizsgálás külföldi út előtt X. kerület
 • Helyszíni BMW 316 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Citroen C5 átnézés utazás előtt X. kerület
 • Alapos Chrysler Pacifica átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Dacia Lodgy előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Daewoo Kalos műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Ford Mondeo használtautó vásárlás
 • Használt Daihatsu Materia műszeres vizsgálata X. kerület
 • Műszeres Dodge Neon használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Fiat 128 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Ford Edge autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Honda Legend autóvizsgálat helyszínen X. kerület
 • Helyszíni Hyundai Getz autóvizsgálat helyszínen X. kerület
 • Olcsó Jaguar XK műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Jeep Commander előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Kia Venga használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Lada Vesta helyszíni állapotfelmérés
 • Szakértő Lancia Ypsilon előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Land Rover Discovery felkészítés műszaki vizsgára X. kerület
 • Szakértő Lexus UX műszeres vizsgálata X. kerület
 • Megbízható Lincoln Town Car használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Maserati GT előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Mazda 929 átnézés utazás előtt X. kerület
 • Alapos Mercedes C osztály használtautó átvizsgálás helyszínen X. kerület
 • Műszeres Mitsubishi Colt átnézés utazás előtt
 • Olcsó Nissan NP300 helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Opel Corsa D autó értékbecslés X. kerület
 • Megbízható Peugeot 301 használtautó átvizsgálás helyszínen X. kerület
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Tempest autóvizsgálat helyszínen X. kerület
 • Alapos Porsche Carrera autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Renault Captur előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Rolls-Royce Silver Spur felkészítés műszaki vizsgára X. kerület
 • Mindenre kiterjedő Rover Mini autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Saab 93 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Seat Exeo átnézés utazás előtt
 • Olcsó Skoda Felicia átvizsgálás külföldi út előtt X. kerület
 • Műszeres Smart Forfour előzetes műszaki átvizsgálása X. kerület
 • Használt Ssangyong Korando használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Subaru Levorg helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Suzuki Liana autóvizsgálat helyszínen X. kerület
 • Hétvégi Tesla Model X autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Toyota Aygo használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Volkswagen Touareg helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Volvo S90 átnézés utazás előtt
 • Szakértő Zastava 750 autó állapotfelmérés vásárlás előtt

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével X. kerület övezetében +36 70 352 1562!

Használt autó átvizsgálás X. kerület régiójában, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.