Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Helyszíni kocsi átvizsgálás I. kerület

2019.07.30

Helyszíni kocsi átvizsgálás I. kerület +36 70 352 1562

Használt kocsi átvizsgálás gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan kifizetett járműve nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy tapasztalt szakember átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok felderítésében sokat látott szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több gépkocsi átnézését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan autót vásároljon meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a jármű jellemző típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen előrelátható költségek fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés I. kerület

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra tekerést nehéz bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra manipulálása, az eladó hangoztathatná azt, hogy ő eleve így vásárolta meg a gépkocsit. A más országból behozott használt autók átnézésekor műszerrel teszteljük a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A kocsik kasztniján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy az autó törve volt, és lakatolni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket javasolt ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Sokan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, de a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat kerékmérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem az a fontos, hogy mit mond az eladó, az egyetlen objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete nagy vonalakban

Az alábbi felsorolás nem teljes, csupán a szokásos munkafázisokat prezentálja.

 • Külső vizsgálat: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső átnézés: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, alváz vizsgálata.
 • Motor ellenőrzése: hosszbordásszíj, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után a szükséges részletekbe menő jelentés a tapasztalt hibaforrásokról, a kocsi állapotának áttekintése.

Helyszíni Peugeot állapotfelmérés I. kerület és computeres motordiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó I. kerület vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező gépkocsik vizsgálatát tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használt kocsi átnézése I. kerület

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés I. kerület vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának ellenőrzése I. kerület régiójában

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik állapota. A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. használt autó állapotfelmérése I. kerület A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. ECU, vezérlőegység. Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a jármű fenntartásának költségeit, de nyilvánvalóan figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében. A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi ellenőrzés költsége I. kerület

A jármű ellenőrzésének díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni. használt kocsi alapos átnézésének ára I. kerület

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire részletes elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, jól felszerelt műhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik hiányosság detektálható a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama során. gépjármű állapotfelmérés I. kerület

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább komponense, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan ésszerű megcsinálni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni? A próbamenet olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk. Tesztkörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különféle komponensei felől
 • Az autó menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága

autó állapotfelmérése I. kerület Többnyire az alábbi típusok ellenőrzését végezzük el:

 • Mobil Alfa Romeo 159 autó előzetes műszaki átvizsgálása I. kerület
 • Mobil Audi A8 autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni BMW X5 átvizsgálás külföldi út előtt I. kerület
 • Hétvégi Citroen Cactus gépjármű állapotfelmérés
 • Helyszíni Dacia Logan gépjármű állapotfelmérés
 • Helyszíni Daewoo Nexia átvizsgálás külföldi út előtt I. kerület
 • Mobil Fiat Grande Punto használtautó vásárlás I. kerület
 • Hétvégi Ford Focus felkészítés műszaki vizsgára I. kerület
 • Hétvégi Honda Accord használtautó átvizsgálás helyszínen I. kerület
 • Hétvégi Hyundai i30 használtautó vásárlás I. kerület
 • Helyszíni Kia Ceed gépjármű állapotfelmérés
 • Helyszíni Mazda 3 autó értékbecslés I. kerület
 • Mobil Mercedes B osztály átvizsgálás külföldi út előtt I. kerület
 • Hétvégi Mitsubishi L200 átnézés utazás előtt I. kerület
 • Helyszíni Nissan Micra autó előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mobil Opel Insignia használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Peugeot 308 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Helyszíni Renault Laguna átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Saab 900 jármű műszeres vizsgálata I. kerület
 • Helyszíni Seat Alhambra helyszíni autó állapotfelmérés I. kerület
 • Helyszíni Skoda Fabia átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Suzuki Swift helyszíni autó állapotfelmérés I. kerület
 • Hétvégi Toyota Land Cruiser jármű műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Volswagen Bora helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Volvo S60 használtautó vásárlás I. kerület

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével I. kerület régiójában +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átvizsgálás I. kerület régiójában, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.