Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Helyszíni Citroen Saxo állapotfelmérés IX. kerület háznál

2019.09.11

Helyszíni Citroen Saxo állapotfelmérés IX. kerület háznál

Használt autó vizsgálat azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan megvett járműve nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Szeretné, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó átnézné a kinézett autót?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok feltárásában sokat látott szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több gépkocsi átvizsgálását háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit aztán megbánna.
 • Elmondjuk a gépkocsi gyakorta előforduló problémáit, és elmondjuk, hogy milyen lehetséges ráfordítások adódhatnak az adott autóval kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés IX. kerület

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy manipulálta a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetén a km óra tekerést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha napvilágra is kerülne a km óra pörgetése, az eladó mondhatja, hogy ő eleve ilyen állapotban vásárolta meg a kocsit. A külföldről behozott használt gépkocsik ellenőrzésekor műszerrel teszteljük a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A kocsik kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a gépkocsi törve volt, és szervizelni kellett, mindössze gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol javasolt mérni, és nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elfogadható lenne, de a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat gumimérettől függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is alapvetően befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen tárgyilagos szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem kimerítő, mindössze a megszokott munkafázisokat demonstrálja.

 • Külső átnézés: pl. karosszéria, esetleges törések állapota
 • Belső felmérés: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, alváz vizsgálata.
 • Motor átnézése: olajfolyás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés felmérése: a kocsi beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után a szükséges részletekbe menő beszámoló a megállapított gondokról, az autó állapotának áttekintése.

Akár hétvégi márkafüggetlen autószerviz IX. kerület és komputeres hibakód nullázás házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó IX. kerület területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező járművek ellenőrzését tudjuk vállalni! A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen IX. kerület

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés IX. kerület környékén?

A gépjármű általános állapotának auditálása IX. kerület területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése. A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. számítógépes motordiagnosztika IX. kerület A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok évek múltán szabják meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, viszont okvetlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében. A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés költsége IX. kerület

Az adott gépjármű állapotfelmérésének összege attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. A vizsgálat díját bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás IX. kerület

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi gond detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama során. gépjármű állapotfelmérés IX. kerület

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Mivel a motor a jármű legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést minden körülmények között tanácsos elvégezni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk. Próbamenettel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Kopogás a jármű különféle részeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor hangja
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló kopása

autó állapotfelmérése IX. kerület Általában az alábbi típusok felülvizsgálatát végezzük el:

 • Helyszíni Alfa Romeo 75 előzetes műszaki átvizsgálása IX. kerület
 • Műszeres Audi TT helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó BMW 440 felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Citroen C5 autó értékbecslés IX. kerület
 • Megbízható Chrysler Town autó értékbecslés
 • Műszeres Dacia Sandero műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Daewoo Racer autó értékbecslés
 • Hétvégi Ford Galaxy átvizsgálás külföldi út előtt IX. kerület
 • Használt Daihatsu Materia műszeres vizsgálata IX. kerület
 • Helyszíni Dodge Caliber autóvizsgálat helyszínen IX. kerület
 • Megbízható Fiat 126 átvizsgálás külföldi út előtt IX. kerület
 • Alapos Ford Orion autó értékbecslés IX. kerület
 • Mindenre kiterjedő Honda Shuttle helyszíni autó állapotfelmérés IX. kerület
 • Helyszíni Hyundai Getz átvizsgálás külföldi út előtt IX. kerület
 • Használt Jaguar XK helyszíni autó állapotfelmérés IX. kerület
 • Használt Jeep Renegade helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Kia Rio autó értékbecslés
 • Megbízható Lada Kalina autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Lancia Kappa autó értékbecslés IX. kerület
 • Helyszíni Land Rover Discovery felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Lexus SC autóvizsgálat helyszínen IX. kerület
 • Használt Lincoln Mark autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Maserati Quattroporte helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Mazda 3 autó értékbecslés
 • Megbízható Mercedes Vito autóvizsgálat helyszínen IX. kerület
 • Mindenre kiterjedő Mitsubishi Lancer helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Nissan Juke előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Opel Adam átvizsgálás külföldi út előtt IX. kerület
 • Használt Peugeot 406 előzetes műszaki átvizsgálása IX. kerület
 • Helyszíni Pontiac Catalina autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Porsche Targa átnézés utazás előtt IX. kerület
 • Szakértő Renault R13 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Rolls-Royce Silver Spur helyszíni autó állapotfelmérés IX. kerület
 • Megbízható Rover Mini helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Saab 96 autóvizsgálat helyszínen IX. kerület
 • Olcsó Seat Altea helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Skoda Favorit autóvizsgálat helyszínen IX. kerület
 • Szakértő Smart Fortwo Pulse használtautó átvizsgálás helyszínen IX. kerület
 • Helyszíni Ssangyong Musso előzetes műszaki átvizsgálása IX. kerület
 • Hétvégi Subaru Impreza előzetes műszaki átvizsgálása IX. kerület
 • Olcsó Suzuki Alto átvizsgálás külföldi út előtt IX. kerület
 • Mindenre kiterjedő Tesla Model X helyszíni állapotfelmérés IX. kerület
 • Szakértő Toyota Previa használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Volkswagen Multivan előzetes műszaki átvizsgálása IX. kerület
 • Helyszíni Volvo 300-as sorozat felkészítés műszaki vizsgára IX. kerület
 • Alapos Wartburg 313 helyszíni állapotfelmérés

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával IX. kerület régiójában +36 70 352 1562!

Helyszíni autó állapotfelmérés IX. kerület környékén, átnézés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.