Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Használtautó átnézés I. kerület Attila út kiszállással - Skoda Karoq

2020.01.22

Használtautó átnézés I. kerület Attila út kiszállással - Skoda Karoq

Használt gépkocsi átvizsgálás I. kerület Attila út azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen megvett autója nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy sokat látott autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és elképzelhető, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni az elrejteni kívánt problémák feltárásában tapasztalt autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több jármű átnézését lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vegyen meg, amit utólag megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi gyakorta előforduló problémáit, és elmondjuk, hogy milyen sejthető ráfordítások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés I. kerület Attila út

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy ma már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra pörgetése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő eleve ezzel a hibával hozta be a járművet. A más országból behozott használt járművek átnézésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. A kocsik külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a gépkocsi törve volt, és javítani kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket kell vizsgálni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
 3. Sokan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár több százezer Ft többletkiadást is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet autótípustól függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett autó. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Nem az a fontos, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen elfogulatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a bajt, de ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy célszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi lista nem teljeskörű, csupán a jellemző lépéseket illusztrálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. ködölés, illesztések állapota
 • Belső felmérés: légzsák csere, biztonsági berendezések
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, olaj lerakódás vizsgálata.
 • Motor felmérése: görgő csapágyak, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: a kocsi beindításakor menetpróba.

Az ellenőrzés után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt problémákról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Helyszíni Daewoo állapotfelmérés I. kerület Attila út és komputeres autódiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó I. kerület Attila út övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel rendelkező gépkocsik ellenőrzését tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt I. kerület Attila út

Mit lehet ellenőrizni az autón I. kerület Attila út vonzáskörzetében?

A gépjármű átfogó állapotának auditálása I. kerület Attila út régiójában

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése. A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, műszaki élettartamának megtekintése. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. számítógépes motordiagnosztika I. kerület Attila út A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a gépjármű üzemeltetésének ráfordítását, de mindenképpen figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében. A gépkocsi technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés díja I. kerület Attila út

A jármű átvizsgálásának költsége attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átvizsgálás díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. használt kocsi alapos átnézésének ára I. kerület Attila út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a jelölt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden hiányosság felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. gépjármű állapotfelmérés I. kerület Attila út

Milyen berendezéseket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést feltétlenül érdemes megcsinálni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk. Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Kopogás az autó különféle részeiből
 • Az autó úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó kopása
 • A tengelykapcsoló állapota

autó állapotfelmérése I. kerület Attila út Többnyire az alábbi autómárkák vizsgálatát végezzük el:

 • Műszeres Alfa Romeo 145 használtautó átvizsgálás helyszínen I. kerület Attila út
 • Helyszíni Audi A2 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres BMW 630 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Citroen Jumpy helyszíni állapotfelmérés I. kerület Attila út
 • Alapos Chrysler 300 használtautó átvizsgálás helyszínen I. kerület Attila út
 • Helyszíni Dacia Sandero autó értékbecslés
 • Műszeres Daewoo Tacuma használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Ford Fiesta használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Daihatsu Terios előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Dodge Caliber autó állapotfelmérés vásárlás előtt I. kerület Attila út
 • Hétvégi Fiat Tipo helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Ford Kuga átvizsgálás külföldi út előtt I. kerület Attila út
 • Helyszíni Honda Accord autó értékbecslés
 • Használt Hyundai I20 autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Jaguar XF helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Jeep Compass helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Kia Ceed felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Lada Priora használtautó átvizsgálás helyszínen I. kerület Attila út
 • Hétvégi Lancia Kappa felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Land Rover Freelander használt autó állapotfelmérés I. kerület Attila út
 • Olcsó Lexus CT előzetes műszaki átvizsgálása I. kerület Attila út
 • Használt Lincoln Aviator műszeres vizsgálata
 • Műszeres Maserati Grancabrio használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Mazda 929 helyszíni állapotfelmérés I. kerület Attila út
 • Alapos Mercedes S osztály felkészítés műszaki vizsgára I. kerület Attila út
 • Helyszíni Mitsubishi Colt autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Nissan Juke átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Opel Vectra használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Peugeot Rifter felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Pontiac GTO előzetes műszaki átvizsgálása I. kerület Attila út
 • Alapos Porsche 928 autó értékbecslés I. kerület Attila út
 • Olcsó Renault Clio autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Rolls-Royce Silver Shadow átvizsgálás külföldi út előtt I. kerület Attila út
 • Helyszíni Rover 400 műszeres vizsgálata I. kerület Attila út
 • Hétvégi Saab 9-3 X használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Seat Tarraco előzetes műszaki átvizsgálása I. kerület Attila út
 • Mindenre kiterjedő Skoda Rapid helyszíni autó állapotfelmérés I. kerület Attila út
 • Helyszíni Smart Fortwo I. kerület Attila út Coupe átnézés utazás előtt
 • Műszeres Ssangyong Rexton átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Subaru Impreza helyszíni autó állapotfelmérés I. kerület Attila út
 • Használt Suzuki Splash átnézés utazás előtt I. kerület Attila út
 • Használt Tesla Model X átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Toyota Auris helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Volkswagen Sharan helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Volvo V40 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Wartburg 1.3 felkészítés műszaki vizsgára

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával I. kerület Attila út övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű állapotfelmérés I. kerület Attila út régiójában, átvizsgálás a helyszínen +36 70 352 1562.