Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gyakori kérdések

Mire terjed ki az autó állapotfelmérése?

Az alábbiakban nagy vonalakban ismertetjük, hogy melyek az autó állapotfelmérés ének jellemző fázisai.

  • külső átnézés: karosszéria fényezés. rétegvastagság ellenőrzés, illesztések, törések vizsgálata.
  • belső vizsgálat: utastér. ülések. kárpit. műszerfal. folyadékszintek ellenőrzése, esetleges kopások. repedések. biztonsági berendezések működőképességének ellenőrzése.
  • a jármű aljának vizsgálata: rozsdásodások. gumik állapota. kipufogórendszer. Ha az autó alá tudunk nézni, akkor futóművek, fékek, korrózió, alváz, olaj, lerakódások átnézése.
  • motor átnézése: görgők állapota. látható bordásszíjak, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • az autó beindítása: menetpróba. menet közbeni hangok alapján történő állapotfelmérés.

FIGYELEM! Érdemes előzetesen időpontot egyeztetni, hogy rendelkezésre tudjunk állni az autó megnézésekor!

  • autó állapotfelmérő lap

Van olyan hiba amit esetleg nem lehet észrevenni az állapotfelmérés közben?

Sajnos van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehetünk benne bizonyosak, hogy milyen állapotban vannak belülről az egyes alkatrészek, esetleg milyen belső károsodások keletkeztek az autó korábbi használata során.

Mennyit lehet spórolni az állapotfelméréssel?

Volt olyan ügyfelünk, akinek 200 000 Ft-ot spóroltunk meg azzal, hogy elmondtuk, melyek az autó hiányosságai, így jócskán tudott alkudni a vételárból.

autó állapotfelmérés

Mik a leggyakoribb hibák használt autó vásárlásakor?

Sokan hiszik azt, hogy ma már nem lehet manipulálni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Jóllehet a külföldről behozott autók esetén nehéz bizonyítani a kilométeróra visszatekerést, és a használt autó importőrök sokszor állítják azt, hogy ők már így vették meg az autót külföldön, az állapotfelmérés során ellenőrizzük diagnosztikai műszerrel, hogy állítottak-e a km órán.

Szerencsére Ma már egyre többen ellenőrzik a festék rétegvastagságát a karosszéria különböző elemein, viszont sokan nem fordítanak elegendő figyelmet a gumiabroncsok állapotára. Ha cserélni kell az abroncsokat, az 100000 Ft-ot meghaladó tételt is jelenthet sok autó esetében.

A diagnosztikai műszerrel mindenféle típusú és évjáratú autót lehet ellenőrizni?

Nem. Csak 1999. évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező gépkocsik műszeres vizsgálatát, hibakód olvasását tudjuk vállalni.

Mennyire megbízható a helyszíni állapotfelmérés?

Az állapotfelmérés megbízhatóságát diagnosztikai műszerrel támogatjuk, ehhez társul több éves szakértelmünk, tapasztalatunk a használt autók területén, a típus hibák ismerete, és azok ismertetése a vevő számára.

Mennyire független a vizsgálat?

Teljesen. Minket nem támogat anyagilag senki, azért nem vagyunk elkötelezve semmilyen irányba. Az általunk kiállított dokumentáció teljesen független, objektív szakvéleményt tartalmaz.

Hogyan lehet felvenni a kapcsolatot Önökkel?

A legegyszerűbben a +36 70 352 1562-es telefonszámon. Ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont, akkor visszahívjuk az érdeklődőt.

Több autó felmérésére is van lehetőség?

Igen. Gyakran fordul elő, hogy több kinézett autó állapotfelmérésére kérnek meg minket, például autópiacon.  Több autó átnézése esetén a munkadíjból is tudunk engedni.

Vidéken is vállalnak munkát?

Jellemzően Budapesten és vonzáskörzetében végezzük tevékenységünket, de egyeztetés alapján előfordul, hogy vidékre is megyünk.

Ha szeretné tudni, hogy hogyan érdemes használtautót vásárolni kereskedőtől, akkor kattintson ide.