Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Audi állapotfelmérés

2020.03.24

Audi állapotfelmérés Budapest

Cégünk vállalja használt Audi vásárlás előtti állapotfelmérését Budapesten és vonzáskörzetében +36 70 352 1562.

autó állapotfelmérés

Az Audi átvizsgálása minden esetben magában foglalja például az alábbi vizsgálatokat (a felsorolás nem tartalmazza az összes elvégzett ellenőrzést):

 • külső ellenőrzés: karosszéria, illesztések, fényezés, törések felderítése.Audi állapotfelmérés Budapest
 • belső vizsgálat: utastér, műszerfal, csomagtartó.
 • oldalsó, alsó ellenőrzés: rozsdásodás, gumik állapota, alváz ellenőrzés.
 • motordiagnosztika és próbakör: több százezer forintos diagnosztikai műszerünkkel felfedjük a jármű fedélzeti számítógépében tárolt hibakódokat.
 • az autó átnézés éről állapotfelmérő lapot töltünk ki, amelyben dokumentáljuk a felderített hiányosságokat

Az alábbi állapotfelmérő lap dokumentálja az elvégzett átvizsgálást részletesen:

autó állapotfelmérő lap

Vegyek használt Audit?

Folyamatosan növekvő új autó árak miatt egyre több vásárló keres használt autót Ez különösen igaz akkor ha valaki egy drágább modellt szeretne magának.

Ha a vezetési élmény az, ami fontos önnek akkor egy gazdaságos autó nem nyújtja Önnek azt az élményt, amit egy Audi vezetése jelent. Az Audiról köztudott hogy odafigyel a részletekre, és prémium minőségű anyagokat épít be az autóiba.

Ide tartozhat a fa berakású műszerfal vagy a kiváló minőségű bőr. Az Audiról gyakran mondják, hogy a legszebb belső dizájnnal rendelkező autógyártó. A dizájn valóban fontos ezeknél az autóknál, ha a letisztult kinézetet és a luxus érzetét tartjuk szem előtt.

Egy másik szempont használt Audik vásárlása szempontjából, hogy az Audi összkerékhajtást épít be a modelljeibe, amely biztonságosabb vezetést tesz lehetővé különféle útviszonyok mellett. Az összkerékhajtás előnyei kifejezetten érvényesülnek havas vagy jeges, téli hónapokban.

Az Audi előnyei azonban nem érnek itt véget:

 • lassabban veszíti el, sokáig tartja az értékét
 • sok biztonsági funkciót vezettek be pl. a 2009-es Audin, mielőtt azokat átvették volna olcsóbb modellek (pl. éjjellátó berendezés, gyermek biztonsági zár, állítható pedálok, borulásvédelmi rendszer, sávtartó asszisztens)
 • alapfelszereltséget tekintve egy használt 4-5 éves luxusautó több extrával rendelkezik, mint egy új középkategóriás autó
 • az Audi nagyon jó hírnévnek örvend a megbízhatóság területén

A leggyakoribb problémák az Audi modellekkel

Olajfolyás

Előfordul, hogy az ember égő olaj szagát érzi egy Audi motorja felől. Ennek gyakori oka a szelepfedél tömítések szivárgása. A szivárgó olaj tűzveszélyes lehet, és kockázatot jelent a motor elektronikára nézve. A szivárgó olaj kárt tehet a vezetékekben és az elektromos csatlakozókban, illetve a vezérlő modulokban. Minél hosszabb ideig fejtik ki hatását annál több kárt okoz, és annál többe kerül a megjavítása.

Audi olajfolyás

A kipufogórendszer szivárgása

Ennek a problémának az oka az, hogy a legtöbb Audi flexibilis elemmel rendelkezik a kipufogó rendszerben, és ez a rugalmas összekötő elem ez időjárás hatására idővel elkezd ereszteni, amelyet mélyebb kipufogó hang jelez.

A kipufogó rendszer szivárgást jelezheti az oxigén érzékelő hibakódja, a motor ellenőrzésére figyelmeztető jelzés, és a katalizátor nem elég hatékony működését okozhatja.

audi kipufogó problémák

Kopogó, csörgő motorhang

Ez a jelenség hidegben, a motor beindítása után jelentkezhet közvetlenül. Oka lehet a vezérműtengely láncfeszítőinek nem megfelelő helyzete vagy a vezérműtengely beállító elemeinek nem megfelelő működése.

A vezérműtengely beállítása hidraulikusan történik a motorolaj nyomás által vezérelve. Ha az olajnyomás leesik a hideg időjárás hatására, vagy ha az autót nem használja egy ideig, akkor a vezérműtengely beállítóinak a lehető leggyorsabban kell felépíteni a nyomást az olajteknőben. Ez alatt az idő alatt hallható időnként a kopogó hang.

audi kopogó hang

Fura szagok a fűtő- és szellőzőrendszerből

Ha az autó néhány óráig áll, akkor néhány Audi sofőr furcsa szagot érzékel az autó hűtőrendszere felől. Ennek oka a légkondicionáló cső rendszerében kialakuló penészesedés.

A penész spórák jelen vannak a levegőben, és összegyűlnek a nedvesség hatására a légkondicionálás során. Melegebb időjárási viszonyok mellett a penész gyorsabban terjed. Ez valójában nem probléma, és tökéletesen kiküszöbölhető az éves tisztítással.

Kigyullad a motor ellenőrzésére figyelmeztető lámpa

Ha kigyullad ez a lámpa a műszerfalon, akkor az Audi motorjának járása egyenetlen, vagy kihagy a motor.

A kihagyás előfordulhat egyetlen hengerben vagy véletlenszerűen, több hengerben. Ennek oka lehet például a gyújtótekercs, ami miatt az Audi vissza is hívta néhány modelljét a gyújtótekercs ingyenes cseréje céljából.

audi ellenőrizze a motort

Egyéb Audi betegségek

A fenti jellemző problémákon kívül még az alábbiak szoktak előfordulni időnként:

 • éles kanyarokban furcsa hang
 • az index bekapcsolva marad, vagy egyáltalán nem működik
 • a hűtőanyag szivárog, vagy világít az alacsony hűtőfolyadék szint lámpa
 • a csomagtartó nem mindig záródik be automatikusan
 • a turbóval felszerelt Audik időnként füstöt  bocsátanak ki

Gyakori kérdések Audi

Melyek a legmegbízhatóbb Audi modellek?

 • Audi A6
 •  Audi A4
 •  Audi A5

Mely használt Audi modelleket ajánlják megvásárlásra?
Megvásárlásra javaslunk néhány Audi modellet, amelyeket a legmegbízhatóbbnak mondanánk. A sorrendnek nincs jelentősége megbízhatóság szempontjából, az alábbi autók mind jók.

 • 2013 Audi A4:
  Használt 2013 Audi A4 állapotfelmérés
 • 2009 Audi A3:
  2009 Audi A3 állapotfelmérés
 • 2013 Audi Q5:
  2013 Audi Q5 állapotfelmérés
 • 2010 Audi A6:
  2010 Audi A6 állapotfelmérés
 • 2013 Audi A3:
  2013 Audi A3 állapotfelmérés
 • 2012 Audi A4:
  2012 Audi A4 állapotfelmérés
 • 2013 Audi A6:
  2013 Audi A6 állapotfelmérés
 • 2010 Audi Q5:
  2010 Audi Q5

Hosszú élettartamúak az Audi modellek?

Igen, megfelelő karbantartással az Audik sok 100.000 km-t futnak.

Drága az Audi szervizelése?

Igen, az Audik javítása nem olcsó, de aki ilyen autót választ magának, annak nem is ez a fő szempont.

Megéri Audit venni?

Az utóbbi években gyártott Audik olcsóbbak voltak, mint a BMW-k és Mercedesek, megbízhatóság szempontjából viszont nagyon jóra értékelik a vevők: közvetlenül a Porsche, Toyota és Lexus modellek mögött találhatók.

Mit jelent a TFSI jelzés az Audin?

A TFSI (Turbo fuel stratified injection) a Volkswagen Csoport védjegye: turbós közvetlen befecskendezéses (injektoros) benzinmotor.

Az Audi jobb vagy a Toyota?

Almát a körtével... Az Audi és a BMW jobbak a Toyota autóknál vezetési dinamika szempontjából. Ezek a modellek csendesek és élvezetes vezetni őket, de ez ízlés kérdése. Az Audi és a BMW általában drágább, és szervizelésük is többe kerül.

Tanácsok használt Audi vásárláshoz

Az alábbi tanácsaink praktikus szempontrendszer alapján születtek, és ezek többségében mi is segíthetünk:

 1. Vásárlás előtt bizonyosodjon meg az elvégzett karbantartásokról és javításokról, kérje el ezek bizonylatait.
 2. Alvázszám alapján ellenőrizze az autó korábbi tulajdonosait, az autót birtokló vagy lízingelő személyeket vagy cégeket, a megtett kilométereket, az autó esetleges baleseti történetét.
 3. Kutasson online, kérje ki az adott modell tulajdonosainak véleményét a tapasztalatokról. Itt előny a nyelvtudás.
 4. Hasonlítsa össze az árakat. Még egy használt autó vásaárlása is nagy befektetés, gondosan készítse elő a döntését. Járjon utána a környékén elérhető autóknak, és hasonlítsa össze azok árát és felszereltségét, illetve minden olyan szempontot, amit online megtehet.
 5. Menjen el vele tesztútra. Egy kör a háztömb körül nem mindig elegendő!
 6. Vásárlás előtt nézesse át egy szakemberrel, autószerelővel, ne pedig a szomszéddal, aki egy kicsit többet ért az autóhoz!

Megbízható és szakértő használt Audi tanácsadás Kovács Norbert autóvásárlási tanácsadó és autódiagnoszta +36 70 352 1562.